بانكيك الكوسا بالجبن ..
4 حبات كوسا مبشورة ( وهى نيـــــه ) 1 بصله مبشورة
فص ثوم مفروم ناعم 2 بيض ... تلت كوب دقيق
تلت كوب جبنه بارميجان مبشوره خشن مع جبنه موتزاريلا مبشورة 1 م صغيره باكينج صودا ملح وفلفل اسود حفنه نعناع وبقدونس مفرومين ناعم
- يخلط البصل مع الكوسا ( بعد لما نسيب الكوسا عليها شويه ملح فى مصفاه وبعدين نعصرها بايدنا كويس عشان تنزل الميه الى فيها ) ويضاف الثوم و البقدونس والنعناع - يخفق البيض مع الدقيق والباكينج صودا - يضاف خليط البيض الى خليط الكوسا - تسخن مقلاه على نار متوسطه ويضاف لها " نقطتين " زيت او زبده. - يضاف بعض الخليط الى المقلاه ( ممكن نعمله فى عده اشكال بس اسهل حاجه الشكل المدور العادى ) على شكل البانكيك ..وهكذ لحد لما نخلص الخليط كله. - تقدم الاقراص بجانب سلاطه الزبادى .
Zucchini - Cheesy Pancakes
Ingredients
4 medium Zucchini
1 medium onion " grated "
1 cloves minced garlic
1/3 cup flour
2 eggs
1 small spoon of Baking soda
1/3 cup parmesan + mozzarella cheese mixed
salt- pepper
bunch of fresh mint + parsley chopped
Grate Zucchini using the large holes of a cheese
grater and place in a large bowl with the onion and little salt , squeeze well to get rid of excess water . then add
flour . Baking powder , garlic, parsley, fresh mint, eggs, cheese, salt and pepper. Season with salt and pepper.
Heat a large skillet over medium heat and spray
oil to cover pan. Drop tablespoons of the
batter into the skillet. Cook about 2
minutes on each side until golden brown. Set
aside and keep warm. Spray more oil in the skillet as needed, and
continue with remaining batter. Makes about 10 medium pancakes
|
No comments:
Post a Comment