Monday, 8 April 2013

Zucchini-cheesy Pancakes



بانكيك الكوسا بالجبن ..

4 حبات كوسا مبشورة ( وهى نيـــــه )
1 بصله مبشورة

فص ثوم مفروم ناعم
2 بيض
...
تلت كوب دقيق

تلت كوب جبنه بارميجان مبشوره خشن مع جبنه موتزاريلا مبشورة
1 م صغيره باكينج صودا
ملح وفلفل اسود
حفنه نعناع وبقدونس مفرومين ناعم

- يخلط البصل مع الكوسا ( بعد لما نسيب الكوسا عليها شويه ملح فى مصفاه وبعدين نعصرها بايدنا كويس عشان تنزل الميه الى فيها ) ويضاف الثوم و البقدونس والنعناع
- يخفق البيض مع الدقيق والباكينج صودا
- يضاف خليط البيض الى خليط الكوسا
- تسخن مقلاه على نار متوسطه ويضاف لها " نقطتين " زيت او زبده.
- يضاف بعض الخليط الى المقلاه ( ممكن نعمله فى عده اشكال بس اسهل حاجه الشكل المدور العادى ) على شكل البانكيك ..وهكذ لحد لما نخلص الخليط كله.
- تقدم الاقراص بجانب سلاطه الزبادى .


Zucchini - Cheesy Pancakes

Ingredients

4 medium Zucchini
1 medium onion " grated "
1 cloves minced garlic
1/3 cup flour
2 eggs
1 small spoon of Baking soda
1/3 cup parmesan + mozzarella cheese mixed
salt- pepper
bunch of fresh mint + parsley chopped  



Grate Zucchini using the large holes of a cheese grater and place in a large bowl with the onion and little salt , squeeze well to get rid of excess water . then add flour  . Baking powder , garlic, parsley, fresh mint, eggs, cheese, salt and pepper. Season with salt and pepper.


Heat a large skillet over medium heat and spray oil to cover pan. Drop tablespoons of the batter into the skillet. Cook about 2 minutes on each side until golden brown. Set aside and keep warm. Spray more oil in the skillet as needed, and continue with remaining batter. Makes about 10 medium pancakes

No comments:

Post a Comment