Saturday, 15 September 2012

Cordon bleu ..


Cordon bleu in different styles ....



- تغسل صدور الدجاج كويس قووى بالماء والخل ، وتتبل بالملح والفلفل وجوزة الطيب .
- تفرد ويوضع عليها شريحه تركي مدخن + خليط من الجبن الامينتال والشيدر وموتزاريلا ، نقفل شريحه صدر الدجاج ونلفها ونضغط عليها بالورق الفويل كويس عشان تمسك فى بعضها .
- نسويها بالورق الفويل على البخار بعد لما نخرمها بخله اسنان كذا خرم صغير .
- بعد كده نسيبها تبرد وتاخد وقتها وبعدين نشيلها بالفريزر نص ساعه بس عشان ماتفكش مننا واحنا بنحمرها.
- نغمسها فى البيض والبقسماط ونحمرها فى الزيت .


Cordon bleu ...2nd version with different filling :))

Pound chicken breasts to 1/2 inch thickness. Place a swiss cheese mixed with black olives and roasted turkey slice on each breast , Fold the edges of the chicken over the filling, and secure with toothpicks.
1- Mix the flour and paprika + oregano in a small bowl, and coat the chicken pieces.


2. Heat the oil in a large skillet over medium-high he
at, and cook the chicken until browned on all sides.

3. Remove the toothpicks, and transfer the breasts to a warm platter. Blend the cornstarch with the cream in a small bowl, and whisk on law heat then add swiss cheese + motzarella , stir well until they melt ;) pour it oven the warm chicken pieces...ENJOY :))))


كوردون بلو بصوص الكريمه بالجبنه:))

- تغسل صدور الدجاج كويس قووى بالماء والخل ، وتتبل بالملح والفلفل وجوزة الطيب .
- تفرد ويوضع عليها شريحه روست بيف + خليط من الجبن الامينتال والشيدر وموتزاريلا ، نقفل شريحه صدر الدجاج ونضغط عليها بالورق الفويل كويس عشان تمسك فى بعضها .
- نسويها بالورق الفويل على البخار بعد لما نخرمها بخله اسنان كذا خرم صغير .
- بعد كده نسيبها تبرد وتاخد وقتها وبعدين نشيلها بالفريزر نص ساعه بس عشان ماتفكش مننا واحنا بنحمرها.
- نغمسها فى البيض والبقسماط ونحمرها فى الزيت .

صوص الكريمه بالجبنه :
- اعملوا بشاميل خفيف شويه وبعدين ضيفوا عليها حوالى نص كوب كريمه وقبل ماتطفوا النار بدقيقتين حطوا " جبنه امينتال + شيدر + موتزاريلا " وقلبوا لحد لما تلاقوا الصوص بدأ " يمط " معاكم .. يقدم بجانب الكوردون بلو مع الارز الابيض .

2 comments:

  1. i made the 1st ....but the cheese comes out and burned in the oil ....but note i skip the step which is on the vapor...do u think this is the cause ?????!!!

    but i love all ur recipes :*

    ReplyDelete
  2. Menna 7abibty :)) plz follow the Recipe and don't skip any steps !!

    ReplyDelete