العجينه :كيلو فول مدشوش ويتنقع فى الميه لغايه ما يبقى طرى . حانضع في الكبه ونفرمه كويس بعد لما نصفيه ونضيف عليه ( حزمه بصل اخضر + حزمه كزبره خضرا + حزمه كرات + حزمه بقدونس + فصين ثوم + وملح وفلفل وكسبره ناشفه ( ممكن نضيف بهارات مشكله او بهارات فلافل ) زياده اذا حبيتم .. ممكن بعد كده تشيليها في اكياس في الفريزر وساعه القلى انا باحط عليها بيضه وشويه باكينج صودا ( ربع م شاي ) و قطعه خبز توست او صمون مبلل بالميه ( ده بيخليها هشه زي الجاهزه بالظبط واعجنهم وبعدين نقليها فى الزيت.
- 1 kilo dried cruched beans ( soaked in water for whole night , add water every 4 hours )
- 1 bundle green onion
- 1 bundle parsley
- 1 bundle green coriander
- 1 bundle leek
- 2 cloves garlic
- salt + peper + dried coriander
- wash the beans and drain , blend it in the food processor
- add the green herbs and blend again , then add your spices .
- take small amount from this past and keep the rest in the freezer .( divide the amount into 6 parts )
- add 1/4 teaspoon Baking Soda and ( soak small piece of bread or( toast) in water and add it to the paste, this will make the falafeel fluffy )
- make small balls , and fry them in hot oil until they become golden .
- serve them bread , tomato , arugula and Tahini Sauce .
|
helwa awy fekret el toast, thanks 7abebty.
ReplyDelete