Friday 28 September 2012

Egyptian Falafeel

العجينه  :كيلو فول مدشوش ويتنقع فى الميه لغايه ما يبقى طرى .
 حانضع في الكبه ونفرمه كويس بعد لما نصفيه ونضيف عليه ( حزمه بصل اخضر + حزمه كزبره خضرا + حزمه كرات + حزمه بقدونس + فصين ثوم + وملح وفلفل وكسبره ناشفه ( ممكن نضيف بهارات مشكله او بهارات فلافل ) زياده اذا حبيتم ..
ممكن بعد كده تشيليها في اكياس في الفريزر
وساعه القلى انا باحط عليها بيضه وشويه باكينج صودا ( ربع م شاي ) و قطعه خبز توست او صمون مبلل بالميه ( ده بيخليها هشه زي الجاهزه بالظبط واعجنهم وبعدين نقليها فى الزيت. 



- 1 kilo dried cruched beans ( soaked in water for whole night , add water every 4 hours )  
- 1 bundle green onion 
- 1 bundle parsley 
- 1 bundle green coriander 
- 1 bundle leek 
- 2 cloves garlic 
- salt + peper + dried coriander 

- wash the beans and drain , blend it in the food processor 
- add the green herbs and blend again , then add your spices .
- take small amount from this past and keep the rest in the freezer .( divide the amount into 6 parts ) 
- add 1/4 teaspoon Baking Soda and ( soak small piece of bread or( toast)  in water and add it to the paste, this will make the falafeel fluffy ) 
- make small balls , and fry them in hot oil until they become golden . 
- serve them  bread ,  tomato , arugula  and Tahini Sauce .




1 comment: